Mikrovlnná trouba: praktické rady pro její použití a průvodce jejími programy

Malé, praktické a uživatelsky přívětivé mikrovlnné trouby jsou jedním z těch spotřebičů, které si vás získají při prvním použití a snadno se tak stanou vašimi nezbytnými spojenci v domácnosti. Jsou ideální pro ohřátí večeře, když pracujete do pozdních hodin v kanceláři, nebo pro rozmrazení potravin z mrazničky v krátké době. Tuto funkci oceníte například při nečekané návštěvě přátel a přípravě večeře na poslední chvíli. Kromě těchto základních funkcí  jsou mikrovlnné trouby užitečné k mnoha dalším úpravám pokrmů, o kterých se sice málo ví, ale vyplatí se je znát. Připravili jsme pro vás pár těch, které nejvíce podpoří vaše kulinářské dovednosti.

blog_microwave_900x900.jpg

Loupání česneku

Pokud chcete rychle oloupat česnek, aniž by po něm byly vaše ruce ještě dalších 24 hodin cítit, jednoduše vložte stroužky do nádoby a poté do mikrovlnné trouby na přibližně 20 sekund a střední výkon. Po vyjmutí z mikrovlnné trouby lze slupky ze stroužků česneku snadno odstranit, a to bez zanechání nepříjemného zápachu na rukou.

Více šťávy

Z citrusových plodů získáte více šťávy, když je nejprve ohřejete na 20 sekund v mikrovlnné troubě při výkonu 500 W a poté vymačkáte. Více šťávy za minimálního úsilí!

Krájení cibule bez breku

Také nesnášíte slzení očí při krájení cibule?  Ohřejte ji na 30 sekund v mikrovlnné troubě při výkonu 500 W. S papírovými kapesníky se už můžete rozloučit!

Sušení bylinek

Máte rádi čerstvé bylinky ze zahrady a rádi byste je používali přes zimu? Stejěn jako čerstvé jsou skvělé bylinky sušené. Skliďte je, omyjte a nechte oschnout. Poté je rozložte na otočný talíř v mikrovlnné troubě tak, aby střed talíře prázdný. Zapněte mikrovlnnou troubu na přibližně 3 minuty při výkonu 950 W. Každých 30 sekund pak lístky otáčejte. 100% usušení v domácích podmínkách zaručeno!

Loupání rajčat

Rajčata omyjte a osušte. Vykrojte střed a na opačné straně nařízněte rajče do kříže. Položte je na talíř a vložte do mikrovlnné trouby na 20 sekund při výkonu 500 W, rajčata budou na konci procesu vlažná. Po zahřátí bude loupání podstatně snazší!

Dezinfekce kuchyňského prkénka

Chcete-li vyčistit a dezinfikovat plastové prkénko, potřete je po použití polovinou citrónu a poté minutu zahřívejte v mikrovlnné troubě při výkonu 750 W.

Provoněný domov

Do misky s vroucí vodou vložte dva citrony a dva pomeranče nakrájené na dílky, hřebíček a skořici. Misku vložte do mikrovlnné trouby na 5 minut při maximálním výkonu. Poté okamžitě vyjměte a už si jen užívejte vůni, která se snadno rozline do všech místností.

Vyzkoušejte tyto tipy nebo si najděte další v aplikaci Candy simply-Fi přímo propojené s naší řadou mikrovlnných trub Cook-In-App!