Myčka: tipy pro úsporu energie

Dishwasher_how_to_save_water.jpg

Jaký způsob mytí nádobí je nejúčinnější?

Porovnání mytí v myčce a ručního mytí. Jaké řešení je nejlepší pro vaši peněženku, příbory a životní prostředí? Těžko se tomu věří, ale odpověď zní: účinná myčka.

Takže odložte houbu a přečtěte si, jak se může aplikace simply-Fi stát skvělým spojencem ve snaze o úsporu energie. Ale ze všeho nejdříve pojďme porovnat oba způsoby mytí na základě spotřeby vody a elektřiny.

Spotřeba vody a energie

Pro představu se podívejme na několik čísel.

Podle zprávy organizace Energy Saving Trust je spotřeba energie a vody při jednom průměrném cyklu mytí v myčce stejná jako při ohřátí šesti dřezů na mytí nádobí nebo vypouštění studené vody do výpusti během čekání na teplou vodu po dobu 9 minut.

Jestliže normální cyklus mytí v myčce spotřebuje 0,9 až 2,0 kWh energie, při ručním mytí stejné náplně se spotřebuje až 3,5 kWh. Jestliže navíc myčka spotřebuje 13 až 27 litrů vody, při ručním mytí stejné náplně se spotřebuje až 140 litrů.

Účinná myčka

Ve světle těchto zjištění si pojďme ukázat, jak vybrat energeticky úspornou myčku, aniž by bylo nutné slevit na výkonu. Všechny tyto potřeby splňuje Candy Brava díky své třídě A+++ -10 % nabízí tu nejlepší energetickou účinnost. Navíc má systém inteligentních snímačů, který přizpůsobuje teplotu a čas zjištěné míře znečištění, čímž optimalizuje účinnost mytí a rovněž spotřebu vody a energie.

Spotřeba v reálném čase vždy na dosah

Co kdyby existoval nějaký způsob, jak ušetřit ještě více? Toho lze dosáhnout pomocí aplikace Candy simply-Fi. Umožní vám udržet si kontrolu nad spotřebou myčky Brava a rovněž ji ovládat na dálku. Aplikace poskytuje řadu tipů, jak zlepšit návyky týkající se používání a snížit spotřebu energie, ale to není vše! Umožní vám porovnat množství vody spotřebované běžnými programy se spotřebou vody při průměrném ručním mytí a dále sleduje, jaké cykly a teploty používáte nejčastěji, aby vám pomohla najít ty nejúspornější programy.

Candy_logo_6.png