Spotřebiče SMEG

Představujeme značku Smeg, jejíž spotřebiče je také u nás možno zakoupit!

SMEG je italský výrobce domácích spotřebičů se sídlem v Guastalla, nedaleko Reggio Emilia v severní části země.
SMEG působí celosvětově s 15 dceřinými společnostmi (ve Velké Británii, Francii, Belgii, Holandsku, Německu, Švédsku, Dánsku, Španělsku, Portugalsku, Rusku, Ukrajině, Kazachstánu, Jižní Africe, USA a Austrálii), s pobočkami v Hong Kongu a Saúdské Arábie a s rozsáhlou prodejní sítí.

SMEG byl založen panem Vittorio Bertazzoni v městečku Guastalla, nedaleko Reggio Emilia v severní Itálii a je dnes jedním z předních výrobců domácích spotřebičů. Podnikatelská historie rodiny Bertazzoni se začíná psát již v 19. století. Z kovářů Bertazzoni se brzy vyprofilovaly výrobci kuchyňských zařízení, které byly prezentovány již na světové výstavě Expo, která se konala v Miláně v roce 1906.

storia_04.jpg

Rok 1948 – vznik Smeg projektu, éra ekonomického růstu a rychlé urbanizace hluboko změnila stávající sociální struktury, radikální změny životního stylu a životních vzorů, nastala nová koncepce rodiny, obrovský nárůst v počtu žen odborníků ... všechny tyto faktory inspirovali Smeg vyvíjet produkty, které splňují technologické požadavky a také revoluci v bydlení. Domácí spotřebiče byly chápány a viděny jako symboly postavení a změn v návycích domácností, životního stylu. Rutinní činnost může být zábavou!

storia_01.jpg

V druhé polovině 1950, SMEG zahájil, jako jeden z prvních, výrobu plynových a elektrických sporáků s funkcí automatického zapalování, troubu s bezpečnostním ventilem a vaření s programátorem. V roce 1963 byla zahájena produkce praček a myček nádobí a brzy, v roce 1970 první světová výroba myčky nádobí: 60 cm, s kapacitou 14 sad nádobí. V polovině roku 1970 byla zahájena výroba prvních vestavných desek a trub, vznik partnerství s mezinárodně renomovanými architekty a designéry. V roce 1990 SMEG přidal do sortimentu ještě další produkty, dřezy, digestoře a barevné retro 50. chladničky, které se vzápětí staly kultovními celosvětovými ikonami.

Po upevnění své pozice v sektoru domácích spotřebičů, SMEG vytvořil novou pracovní profesionální divizi produkce výrobků pro restaurační zařízení a pro zdravotnické a lékařské aplikace.

SMEG je dnes řízen třetí generací podnikatelů rodiny Bertazzoni, ale stále zůstává věrný svým kořenům, svému italskému jménu: Smalterie Metallurgiche Emiliano Guastalla.

 

VÍCE NEŽ 70 LET VÁŠNĚ A BUSINESS VIZE