Tipy pro vaši novou kuchyň

 

Kuchyňská linka a nábytek klasicky neutrální

Ideální pro náš případ je kuchyňská linka a nábytek v bílé barvě v kombinaci se dřevem a kovem. Velké plochy bílého nábytku s neprůhlednými skříňkami ustoupí do pozadí a nebudou rušit. Nechají naopak vyniknout dalšímu kuchyňskému zařízení.

 

Přizpůsobte kuchyň své výšce

Linku vybírejte dle vlastní výšky. Musí se vám na ni dobře pracovat, nějaký ten čas tam trávit budete. V případě, že jste vyšší, pracovní deska se dá zvýšit pomocí rektifikačních nožiček nebo zvolíte vyšší spodní skříňky, také si dávejte pozor, aby se vám nestávalo, že se hlavou bouchnete o vrchní skříňky. V takových případech je lepší kuchyň na míru, než se trápit.

 

Myslete na světlo

V kuchyni je velmi důležité, aby světlo bylo kvalitní. Nemůže se stát, že neuvidíte na krájení. Myslete tedy na kvalitní osvětlení, případně pod vrchní skříňky umístěte zářivky či designová světla, která kuchyni dodají kouzlo. Při dodatečné instalaci se například bodovky zašroubují nebo se ke dnu linky připevní kovová lišta třeba se zářivkami nebo LED pásky. Při plánování nové kuchyně se LED světla už ve výrobě zafrézují do nábytku, nebo při montáži přišroubují v hliníkové liště, ta přitom dokonale osvětlí pracovní plochu po celé délce.

20170817_114618.jpg

 

Pár dobrých tipů při plánování kuchyně:

- ergonomicky nejpraktičtější se jeví uspořádání kuchyně do tvaru písmene L nebo U

- za varnou deskou i dřezem nechte několik centimetrů místa pro pohodlnou manipulaci s nádobím

- měříte-li kolem 165 cm, umístěte pracovní desku do výšky 88 - 90 cm

- u kuchyňského dřezu je výhodné umístit odpadovou zónu (sortér) a uložení čistících prostředků

- hrnce a pánve mějte vždy po ruce u vaší varné plochy, stejně tak vařečky, naběračky, metličky a další náčiní, které potřebujete k vaření na sporáku

- u pracovní plochy pak mějte dostupné prkýnka, nože, misky a také nádobí pro servírování, pokud nemáte na tuto fázi další odkládací plochu

 

Kuchyně na míru, kuchynestach.cz

logo kuchyně_12.JPG