Trendy kuchyní 2021 od Výrobce dvířek Trachea

Německý časopis Schöner Wohnen je ve světě bydlení a designu opravdovou legendou. Aby ne: jeho první číslo vyšlo už v lednu 1960! Za šedesát let existence přinesl magazín tisíce článků, které se tomuto tématu věnovaly z nejrůznějších úhlů pohledu. Nyní k nim čerstvě přibyla prognóza, jaké trendy lze letos očekávat v kuchyních.
Vzhledem k tomu, jakou rychlostí se designové trendy šíří světem, lze říci, že co platí v Německu, bude stejnou měrou platit i u nás.

Trend Schöner Wohnen

 

Kuchyně roku 2021: černá

Během pár let se černá stala novou bílou: kuchyně roku 2021 jsou především černé. Tradiční bílou kuchyni střídá nyní černá nebo antracitová. Vypadá ušlechtile v kombinaci s dřevinami a nechává vyniknout elegantní a zářící světlé tóny, ať nábytek nebo doplňky ve světlých odstínech.  

Zdroj: Schöner Wohnen

213.jpg

 Zdroj: Schöner Wohnen  

Nárůst tmavých dekorů a odstínů v kuchyních je realitou a možná jej z vlastní zkušenosti můžete potvrdit i vy. My jsme ho na odborných evropských výstavách zaznamenali zhruba před třemi lety a od té doby jsme značně posílili počty tmavošedých, antracitových a černých dekorů ve všech produktových řadách.
S tmavými dekory jde ruku v ruce požadavek na odolnost materiálů vůči otiskům prstů. Proto aktivně hledáme materiály, které jej splňují.

 

Softixx & T.effect - Trachea

fx038-ern214-dubprodn.jpg

SOFTIXX - trend tmavých kuchyní v kombinaci se světlými dřevinami.
Prémiový nanolaminát je navíc materiálem, na němž nejen nezůstávají otisky prstů, ale lze jej opravit, pokud se Vám ho podaří poškrábat.

logo-trachea_5.png

2052b.jpg

Čisté plochy, přímé linie a především dokonalá matná čerň s kontrastující zářivou bílou – tak to je typická představitelka trendů kuchyní pro letošní rok. Za svůj dokonalý vzhled vděčí lakovaným laminovaným dvířkům, na nichž se neudrží nejen otisky prstů, ale ani bakterie…

 

Trend Schöner Wohnen

Lesk versus mat

Od kuchyňských dvířek přes barvy stěn až ke spotřebičům nebo pracovním deskám – zde všude ještě před několika lety svítily a jiskřily se lesklé barvy. Nyní nás v kuchyních zdraví palety barev matných.
Platí to jak pro již zmiňované tmavé dekory, tak i pro světle tónovaná kuchyňská dvířka. Tento trend zahrnuje kompletní škálu bílých nebo světlých dvířek, které mají ve svém portfoliu téměř všichni výrobci kuchyní.

  Zdroj: Schöner Wohnen  

49.jpg

Zdroj: Schöner Wohnen  

Jako výrobci kuchyňských dvířek Trachea můžeme tento trend jenom potvrdit. Před pár lety dominoval lesk, poté se začaly poměry vyrovnávat a dnes jasně vedou maty. Máme v nabídce řadu provedení matných dvířek v desítkách dekorů – od módních tmavých po klasické světlé. Rádi bychom vám připomněli dvě provedení, která považujeme za velmi podařená a také obdařená značnou porcí přidané hodnoty, ať už jde o odolnost vůči otiskům prstů, opravitelnost, ale především mimořádnou hloubku matu.

 

Supermatná dvířka

2019_e20_f1180_f2-10.jpg

Bílá se dřevem? Pěkné.
Matná bílá? Ještě lepší.
A co takhle „Sněhově bílá supermat“? Nejlepší!
Čtyři z desítky supermatných fólií (včetně oné bílé) si necháváme vyrábět výhradně pro sebe, a jsme tak jediní, kdo vám je může nabídnout. Odolnost vůči otiskům prstů je u těchto fólií samozřejmostí.

2030c_f32_ral_5024_c2.jpg

Rustikálně laděná kuchyně zaujme sytým barevným odstínem. Jde o hluboce matný lak G5 s příměsí nanočástic, které jednak způsobují, že ani na těchto površích nezanechávají prsty otisky, navíc lze případné poškrábání opravit nanohoubičkou, případně horkou žehličkou.

 

Tmavé odstíny a hluboký mat, tak bychom mohli shrnout dva výrazné trendy v kuchyních, které jsme si právě představili. Jsme rádi, že jsme je v Trachea.cz zaregistrovali zavčas, dokázali se na ně připravit a můžeme vám nyní nabídnout zajímavé a věříme, že také atraktivní alternativy.

logo-trachea_5.png